Hlavní navigace

Petr Sládeček je členem týmu programových změn na ČT 2

5. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 5. 2010

Bývalý programový ředitel televize Nova a několikanásobný finalista výběrových řízení na generálního ředitele České televize Petr Sládeček je členem týmu, který připravuje projekt programových změn stanice ČT 2. Serveru DigiZone.cz to řekla programová ředitelka ČT Kateřina Fričová, kterou generální ředitel ČT Jiří Janeček pověřil vypracováním vize dalšího rozvoje ČT 2.

ROZHOVOR K TÉMATU: Nechci mít z ČT 2 intelektuální ghetto, říká programová ředitelka České televize

Sládeček v minulosti působil také v týmu, který připravoval start nové digitální plnoformátové televize Febio. Stanice však nikdy nezačala vysílat, protože její majitel, režisér a dokumentarista Fero Fenič, nesehnal strategického investora. Loni na podzim Sládeček krátce vedl programové oddělení v další plnoformátové digitální televizi Barrandov, opustil ji však po necelých dvou měsících.

BRAND24

Vedle Sládečka je v týmu také někdejší spolupracovník Kateřiny Fričové a historicky první programový ředitel Novy Jan Vít, který se před šesti lety ucházel společně s Fričovou o licenci pro jednu z prvních digitálních televizí Regio (později přejmenované na Via TV). Projekt ale neuspěl u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a licenci nezískal. Poté se Vít podílel na rozjezdu televize Public, ale po roce vysílání z ní odešel.

Z interních zaměstnanců ČT tvoří realizační tým změn na Dvojce šéfdramaturgyně Alena Mullerová, někdejší ředitelka programu Markéta Luhanová, Olga Janků, Josef Viewegh a Vítek Charouz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).