Hlavní navigace

PlayStation Phone alias Xperia Play je realitou

15. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

PlayStation Phone připomíná Yettiho. Roky se o něm mluví, ale nikdo ho dosud neviděl. Mobil orientovaný na hry není žádnou novinkou. Vzpomeňme na ambiciózní Nokii N-Gage, která skončila velkým neúspěchem. Nyní zkouší štěstí koncern SonyEricsson a dlouho spekulovaný PlayStation Phone dostává konkrétní obrysy. Na trh ale půjde pod názvem Xperia Play. 

PlayStation Phone připomíná Yettiho. Roky se o něm mluví, ale nikdo ho dosud neviděl. Mobil orientovaný na hry není žádnou novinkou. Vzpomeňme na ambiciózní Nokii N-Gage, která skončila velkým neúspěchem. Nyní zkouší štěstí koncern SonyEricsson a dlouho spekulovaný PlayStation Phone dostává konkrétní obrysy. Na trh ale půjde pod názvem Xperia Play

V praxi jde o poměrně dobře vybavený chytrý mobil s operačním systémem Android 2.3. Při otočení zařízení na šířku však lze vysunout speciální klávesnici. Místo klasické QWERTY klávesnice, kterou na tomto místě mají některé komunikátory, se vysune klávesnice s herními ovládacími prvky.

Uvedení tohoto hybridního telefonu na trh podpoří hned několik velkých výrobců počítačových her uvedením mobilní verzí právě pro Xperia Play. Telefon si zároveň bude rozumět s PlayStation Suite, takže si na něm půjde zahrát slavné tituly pro PSOne. Telefon si můžete prohlédnout na následujícím propagačním videu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).