Hlavní navigace

Po ČT Sport nabídne Ligu mistrů v nativním HD rozlišení i Prima Cool

14. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

S novinkou Prima počítá od nové sezóny Ligy mistrů, počínaje letošním podzimem. Prima Cool HD bude na satelitu, v kabelu, IPTV a patrně i v pražském a středočeském DVB-T.

Nejen sportovní kanál České televize, ale i Prima Cool bude vysílat fotbalovou Ligu mistrů v nativním HD rozlišení. Serveru DigiZone.cz to řekl generální ředitel FTV Primy Martin Konrád. „Už na podzim chceme vysílat Ligu mistrů v nativním HD rozlišení,” uvedl. Prima Cool HD bude dostupná přes kabel, satelit a patrně i přes pozemní vysílače v Praze a středních Čechách. “Na celoplošné pozemní vysílání v HD rozlišení to ale ještě nevidím,” dodal Konrád s tím, že by bylo ekonomicky příliš nákladné.

KL24

ROZHOVOR: Do letošního podzimu nainvestujeme výrazně víc peněz, slibuje šéf Primy Martin Konrád

FTV Prima má podle jejího ředitele nabídku na regionální vysílání Primy Cool HD v Praze a okolí, která je finančně velice příznivá. “Nákup pořadů v HD kvalitě se finančně od standardně rozlišených zase tak neliší, nejdražší je šíření signálu,” konstatuje Konrád. Celoplošné vysílání televizního programu v HD kvalitě by ale podle něj vyšlo třikrát dráž než stanice ve standardním rozlišení. “Téměř pro každou televizi by byla sebevražda se do toho pouštět. Tedy kromě ČT, jejímuž sedmimiliardovému rozpočtu nemůže nikdo čelit,” dodal šéf Primy v rozhovoru pro DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).