Hlavní navigace

Po letošku by měla být TV Barrandov ve ztrátě 420 milionů

25. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 6. 2009

Ředitelka digitální televize Barrandov Janka Vozárová pro dnešní vydání ekonomického deníku E15 popřela, že by se stanici rozpadal vrcholový management. Připomeňme, že nedávno odešli šéfové výroby Petr Nezval a zpravodajství Marek Vraný a hned zkraje zahájení vysílání programový ředitel Přemysl Svora. Je přirozené, že stále vytváříme tým, který by pracoval podle mých zásad a metod. Je normální, že si určití lidé nesednou a dohodnou se, že každý půjde svou cestou, uvedla Vozárová.

Co se týká ekonomické krize, Barrandov během ní nechce svým zaměstnancům omezovat platy a šetřit na personálních nákladech. Nepřistoupili jsme k žádným mzdovým úpravám, aby naši lidé měli klid na práci, konstatovala šéfka digitální stanice. V letošním roce počítá Barrandov s investicí okolo 500 milionů korun. Co se týče sledovanosti, letos bychom chtěli překročit tříprocentní podíl na sledovanosti. V uplynulých dnech jsme přitom dosáhli již 2,12 procenta. V některých dnech jsme předběhli i ČT2, dodala.

Tipy C

TV Barrandov počítá pro letošní rok se ztrátou přibližně 420 milionů korun. Janka Vozárová promluvila také o možném prodeji této stanice. Pokud by přišel strategický partner, pro kterého by televize či média byly hlavní byznys, tak tím můžeme jedině získat, připustila v rozhovoru pro E15, ovšem odmítla říci, zdali je na prodej podíl majoritní nebo minoritní. Podle ní je ještě na čase toto říkat. Přijde-li však kupec, který předloží rozumnou koncepci, Barrandov se jí bránit nebude.

Vozárová také promluvila o programových plánech na podzim. Připravujeme plnou řadu formátů – soutěže, seriály, ucelené cykly osobností světové kinematografie, například Woodyho Allena, pořad, který by představil regionální osobnosti z Česka, nebo premiérové evropské filmy, konstatovala ředitelka nové digitální plnoformátové stanice. Velmi dobré výsledky jsme měli s filmem o Janu Saudkovi, pochválila si.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).