Hlavní navigace

Po měsíčním testu rozjíždí Seznam svou turistickou navigaci naostro

1. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejde o klasickou navigaci do auta, novinku na Mapy.cz spíš ocení pěší a cykloturisté. Na off-line módu se zatím ještě pracuje.

Šest a půl tisíce lidí se zapojilo do srpnového testování turistické navigace. „Zejména o víkendech nám posílali zpětnou vazbu přes aplikaci, e-maily a sociální sítě. Těmi, co turistickou navigaci testovali nejvíce, byli cyklisté, nicméně zapojila se i spousta řidičů a pěších,“ vysvětluje na blogu firmy Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

První veřejná verze navigace tak umí nově navádět i v tunelech, takže dočasná ztráta GPS signálu nehraje roli. K dalším funkcím navigace patří klasicky upozorňování na blížící se rozcestník nebo také možnost navolit si neomezené množství průjezdních bodů.

Navigace by měla fungovat kromě Evropy i v Americe, Austrálii nebo Africe. Pro výpočet trasy v zahraničí zatím Mapy.cz využívají Open Source Routing Machine, zatímco v České republice a na Slovensku běží navigace na vlastním algoritmu. Ten by se měl postupně rozšiřovat.

MMF24

„Pro naplánování trasy je zatím potřeba internet, ale na offline módu už pracujeme. Lidé proto potřebují mobilní data nebo si trasu naplánují v počítači, uloží do funkce Batůžek a v mobilu si ji po přihlášení otevřou,“ dodává Faifer s tím, že připojení k internetu je pak potřeba jen, když uživatel sejde z trasy a navigace by musela přepočítat novou cestu. 

Seznam slibuje další rozvoj navigace – v plánu jsou třeba dopravní informace nebo navigace do pruhů. Zatím jde koneckonců stále o betaverzi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).