Hlavní navigace

Po Obchodu na korze se v iTunes objeví další česká filmová klasika

17. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Věříme, že si lidé v zahraničí tyhle perly najdou," uvedl Bontonfilm. Filmy mají být určeny Čechům aktuálně žijícím v zahraničí; krajanům, kteří jsou v zahraničí trvale usazeni, ale i fajnšmekrům.

Videosekce iTunes, kterou mohou využívat i zájemci z České republiky, rozšíří počet titulů, které se zapsaly mezi takzvanou „československou klasiku“. Po Obchodu na korze se tu objeví i Spalovač mrtvol, Kladivo na čarodějnice, Postřižiny, muzikál Noc na Karlštejně, pohádka S čerty nejsou žerty nebo komedie Vesničko má středisková. Všechny snímky budou k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) a s anglickými titulky. Obchod na korze je na iTunes už teď k dispozici, Spalovač mrtvol a Postřižiny budou zveřejněny v řádu dnů, další nasadíme na přelomu září a října, uvedl Ondřej Kulhánek, šéf digitální distribuce Bontonfilmu.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Nova se zbavila filmové distribuční společnosti Bontonfilm, kterou koupila za Adriana Sarbu

Už dříve uvedl Bontonfilm na iTunes restaurovaný Vynález zkázy, u něhož se počítá uvedení v celkem sedmi jazycích. Jednotlivé titulky se k filmu nahrávají postupně. Vynález zkázy už si ale stáhli první diváci ve Velké Británii, Itálii nebo Francii. Jsme zvědaví na úspěch v Japonsku, kde mají Zemanovy filmy velký ohlas, konstatoval Kulhánek a doplnil: Věříme, že si lidé v zahraničí tyhle perly najdou. Češi aktuálně žijící v zahraničí, krajané, kteří jsou v zahraničí trvale usazeni, filmoví fajnšmekři až odborníci, filmové či umělecké školy. Zároveň přemýšlíme nad úkolem, který český distributor běžně neřeší – jak na filmy a jejich dostupnost v zahraničí upozornit a v rámci možností filmy odpromovat. Zkušenosti s oslovením diváků v Londýně, New Yorku, Johannesburgu nebo Sydney teprve získáváme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).