Hlavní navigace

Počet abonentů O2TV v poslední době stagnuje

13. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Telefónica O2 spolu s oznámením svých finančních výsledků za první čtvrtletí roku 2010 uvedla, že celkový počet abonentů IPTV služby O2TV se meziročně zvýšil o 7,8 procenta na 138 000 abonentů. Nicméně při pohledu na počet abonentů v posledním čtvrtletí roku 2009 dospějeme také k číslo 138 000 a v třetím čtvrtletí roku 2009 měla O2TV jen o dva tisíce abonentů méně. Nárůst jejich celkového počtu se v poslední době tedy evidentně zpomalil až zastavil.

Telefónica O2 spolu s oznámením svých finančních výsledků za první čtvrtletí roku 2010 uvedla, že celkový počet abonentů IPTV služby O2TV se meziročně zvýšil o 7,8 procenta na 138 000 abonentů. Nicméně při pohledu na počet abonentů v posledním čtvrtletí roku 2009 dospějeme také k číslo 138 000 a v třetím čtvrtletí roku 2009 měla O2TV jen o dva tisíce abonentů méně. Nárůst jejich celkového počtu se v poslední době tedy evidentně zpomalil až zastavil.

Důvodů možno hledat více. Telefónica O2 sama přiznává, že klienti obecně více šetří. Navíc je tu širší nabídka bezplatných kanálů díky DVB-T a konkurence placených služeb také není malá. Faktem ale je, že O2TV neprodělává žádný viditelný rozvoj. Nabídka kanálů ve vysokém rozlišení je velmi úzká a její loni avizované budoucí rozšíření zatím nenastalo. Stejně tak zákazníci marně čekají na set-top-boxy s HDD pro nahrávání pořadů a ani nástup nějakých nových interaktivních služeb se nekoná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).