Hlavní navigace

Počet abonentů O2TV začal klesat, za poslední tři měsíce o pět tisíc

30. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

IPTV službě O2TV se nedaří a v absolutních číslech začala přicházet o abonenty. Telefónica O2 zveřejnila finanční výsledky za první pololetí tohoto kalendářního roku a zároveň tedy i za jeho druhé čtvrtletí. Na jeho konci měla O2TV celkem 133 000 abonentů. V meziročním srovnání vykazuje pořád růst, ovšem tentokrát pouze o 0,4 procenta. V prvním čtvrtletí tohoto roku měla celkem 138 000 abonentů. Stejné číslo Telefónica O2 hlásila i na konci čtvrtého kvartálu minulého kalendářního roku.

IPTV službě O2TV se nedaří a v absolutních číslech začala přicházet o abonenty. Telefónica O2 zveřejnila finanční výsledky za první pololetí tohoto kalendářního roku a zároveň tedy i za jeho druhé čtvrtletí. Na jeho konci měla O2TV celkem 133 000 abonentů. V meziročním srovnání vykazuje pořád růst, ovšem tentokrát pouze o 0,4 procenta. V prvním čtvrtletí tohoto roku měla celkem 138 000 abonentů. Stejné číslo Telefónica O2 hlásila i na konci čtvrtého kvartálu minulého kalendářního roku.

Je tedy zřejmé, že se v posledních měsících růst celkového počtu abonentů zastavil a nyní začal klesat. Důvod? Můžeme jen spekulovat. Mnohé české domácnosti musely začít více šetřit, zvyšuje se konkurence mezi placenými službami a také se z postupující digitalizací zpestřuje nabídka volně dostupných pozemně vysílaný kanálů. Perličkou je, že Telefónica O2 chtěla mít 150 000 abonentů své IPTV služby již před dvěma lety. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).