Hlavní navigace

Počet odeslaných SMS zpráv stále roste

26. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle posledních výsledků pravidelného průzkumu společnosti Informa roste počet odeslaných SMS zpráv a spolu s ním i další datové přenosy v sítích mobilních operátorů. Loni se celosvětový počet odeslaných SMS zpráv zvýšil o padesát procent. Jenom za první tři měsíce tohoto roku bylo odesláno 620 miliard textových zpráv. Analytici to přičítají především výhodným balíčkům, které operátoři nabízejí ve stále větší míře.

Podle posledních výsledků pravidelného průzkumu společnosti Informa roste počet odeslaných SMS zpráv a spolu s ním i další datové přenosy v sítích mobilních operátorů. Loni se celosvětový počet odeslaných SMS zpráv zvýšil o padesát procent. Jenom za první tři měsíce tohoto roku bylo odesláno 620 miliard textových zpráv. Analytici to přičítají především výhodným balíčkům, které operátoři nabízejí ve stále větší míře.

V prvním čtvrtletí roku 2007 výnosy z datových služeb mobilních operátorům vzrostly na 34,5 miliardy dolarů. V globálu přitom třetinu představují služby mimo textové zprávy. V jednotlivých zemích se ale tento poměr dosti liší. Rozpětí je opravdu velké. V síti egyptského Vofafonu jde jen o procento a u korejského KTF se jedná o více jak sedmdesát procent. (IT News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).