Hlavní navigace

Počítače za padesát let. A co děti? Mají si kde hrát?

21. 12. 2004
Doba čtení: do minuty

Sdílet

S koncem roku se objevují zhodnocení uplynulých 12 měsíců a předpovědi na rok dopředu. ScienceWorld se vůbec nežinýruje a pustil se do předpovědi hned na padesát let. Asi si Pavel Houser chtěl udělat strýčka do dalších let. Co mě ovšem fascinuje na budoucnosti počítačů, to je jejich transhumanistický rozměr. Něco jako osobní počítač už nebude existovat, implantáty v mozku nám umožní přístup do kyberprostoru a telekomunikace a vzdálený přístup k informacím budou tak snadné, jako myšlenka. No nic…

S koncem roku se objevují zhodnocení uplynulých 12 měsíců a předpovědi na rok dopředu. ScienceWorld se vůbec nežinýruje a pustil se do předpovědi hned na padesát let. Asi si Pavel Houser chtěl udělat strýčka do dalších let. Co mě ovšem fascinuje na budoucnosti počítačů, to je jejich transhumanistický rozměr. Něco jako osobní počítač už nebude existovat, implantáty v mozku nám umožní přístup do kyberprostoru a telekomunikace a vzdálený přístup k informacím budou tak snadné, jako myšlenka. No nic, jdu si nabít baterku do mobilu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).