Hlavní navigace

Počítačový pirát si odsedí rekordních sedm let

11. 9. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Sedmadvacetiletý Nathan Peterson z amerického Los Angeles byl odsouzen k sedmi letům odnětí svobody nepodmíněně za prodej nelegálních kopií softwaru. Jedná se o nejdelší udělený trest za počítačové pirátství v historii. Nathan Peterson se provinil tím, že na své webové stránce ibackups.net prodával ilegální kopie počítačových programů mimo jiné od Microsoftu nebo Adobe. Přišel si tak od roku 2003 do února 2005 na více než 5,4 milionu dolarů, přičemž prodal software v ceně téměř pětkrát vyšší.…

Sedmadvacetiletý Nathan Peterson z amerického Los Angeles byl odsouzen k sedmi letům odnětí svobody nepodmíněně za prodej nelegálních kopií softwaru. Jedná se o nejdelší udělený trest za počítačové pirátství v historii. Nathan Peterson se provinil tím, že na své webové stránce ibackups.net prodával ilegální kopie počítačových programů mimo jiné od Microsoftu nebo Adobe. Přišel si tak od roku 2003 do února 2005 na více než 5,4 milionu dolarů, přičemž prodal software v ceně téměř pětkrát vyšší. Vedle vězení musí ještě zaplatit pokutu rovnou částce, kterou si nelegální činností vydělal. (CNet News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).