Hlavní navigace

Podíl Seznamu mezi vyhledávači klesl, Google posiluje

26. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podíl vyhledávače Seznam.cz se podle statistik monitorovací služby Navrcholu.cz za období od června do října 2008 snížil o téměř dva procentní body z původních 62,8 % na 60,9 %. Pozice vyhledávače Google oproti tomu během sledovaného období posílila. Z původních 28,9 % se za poslední dvě sledovaná období, tedy od října 2007, jeho podíl zvýšil o téměř čtyři procentní body až na 32,6 %. Google tak již dosahuje na třetinu českého vyhledávání, přičemž Česká republika je jednou z pěti zemí, kde nemá…

Podíl vyhledávače Seznam.cz se podle statistik monitorovací služby Navrcholu.cz za období od června do října 2008 snížil o téměř dva procentní body z původních 62,8 % na 60,9 %.

Pozice vyhledávače Google oproti tomu během sledovaného období posílila. Z původních 28,9 % se za poslední dvě sledovaná období, tedy od října 2007, jeho podíl zvýšil o téměř čtyři procentní body až na 32,6 %. Google tak již dosahuje na třetinu českého vyhledávání, přičemž Česká republika je jednou z pěti zemí, kde nemá v oblasti vyhledávání majoritní podíl.

Je však také třeba zmínit, že reálný podíl vyhledávače Google je vyšší, protože jeho vyhledávání využívá také Atlas.cz. V nejbližší době chystá přechod na stejnou technologii i Centrum.cz, což pozici Googlu ještě posílí. (tisková zpráva Navrcholu.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).