Hlavní navigace

Podívejte se na kompletní proměnu zpravodajství slovenské televize Joj

2. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Dojem velkoleposti na začátku navozuje staniční hlas slovy: „Sledujete Noviny, hlavní zpravodajskou relaci televize Joj.“ Doplněn je o poměrně dramatický hudební podkres.

Zpravodajství slovenské televize Joj se s příchodem roku 2015 představilo svým divákům z kompletně novým vizuálem. Nejvíce viditelná je změna u hlavní relace nazvané jednoduše Noviny, kterou zájemce provedla včera neobvyklá dvojice Ján Mečiar – Luboš Sarnovský. Proměna zpravodajství je zajímavá také z toho pohledu, že výroba přešla do vysokého rozlišení, na počátku relace několikrát označené jako HD. TV Joj je vůbec poslední velkou slovenskou televizní skupinou, která tento blok začala vysílat v této kvalitě. Nutno upozornit, že mezi jednotlivými médii, tedy RTVS, Markízou a zmiňovanou rodinou, velký odstup nebyl.

K TÉMATU: Velké změny ve zpravodajství naplánovala slovenská Joj na 1. ledna, přijde i HD

Dojem velkoleposti na začátku navozuje staniční hlas slovy: Sledujete Noviny, hlavní zpravodajskou relaci televize Joj. Doplněn je o poměrně dramatický hudební podkres. Ten dává divákovi tušit, že ve zpravodajství nebude o akci a další prvky, jež by diváky neměly od obrazovky odvrátit, nouze. Vítejte u prvních a hned speciálních Novin, proto jsme tu v trochu neobvyklé, tmavovlasé sestavě, uvedl Mečiar a Sarnovský ho doplnil: Dnes poprvé vycházíme na vaše obrazovky ve vysokém rozlišení. Naše kolegyně nás proto pověřili, abychom to otestovali. Jeho kolega pak navázal: Zda je všechno v pořádku, zda jsme dostatečně detailní, ostří a pěkní, aby ony mohly být krásné a bezchybné.

BRAND24

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).