Hlavní navigace

Pojď se mnou, Marie, dnes večer na PIWo...

2. 4. 1999
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Parafrází jedné písně mého oblíbeného Pavla Dobeše si dovolím uvést článek o letošním Prague Internet Worldu, který právě včera skončil. Byla to první z mnoha letošních jarních výstav, které zasahují do oboru Internetu a komunikací. Jaký tedy PIW byl?

Osobně mi připadá důležité si uvědomit, co v této souvislosti zdůraznil Dan Dočekal, takto ředitel letošního Prague Internet Worldu. Stejně jako u všech Internet Worldů ve světě, i PIW je „konference s připojenou výstavou“. Hlavní důraz je tedy kladen na konferenci a teprve poté přichází na řadu výstava.

Z tohoto pohledu byl PIW letošní i loňský nepochybně úspěšný. Po oba ročníky se podle mého názoru podařilo zajistit řadu kvalitních odborníků, kteří přednesli některé velmi zajímavé přednášky. Na rozdíl od loňska však byla poněkud slabší účast na konferenci v řadách pro publikum, osobně bych odhadl, že byla naplněna zhruba polovina kapacity konference. Nedokážu odhadnout, zda to mohlo být způsobeno výší vstupního poplatku, který činil 15.000 korun. Každopádně je jisté, že M.I.A. nábor účastníků nezanedbala, což mohu potvrdit z vlastní zlušenosti. Přestože jsem pokaždé nabídku účasti s díky odmítal a poukazoval mimo jiné i na to, že mám na konferenci sám malou přednášku, volali mi „verbíři“ v průběhu posledních týdnů před konferenci zhruba desetkrát, možná i o něco víckrát.

Co se vlastní výstavy týče, osobně se mi líbila, ale dokážu si představit i opačný pohled. Rozhodně k lepšímu se změnil samotný výstavní prostor – pro konání konference byl sice Obecní dům překrásný, ale výstava v jeho sálech příliš neseděla. Prostory Veletržního paláce v tomto ohledu nabídly standardní, byť podstatně více strohou, výstavní plochu a výsledek byl citelně lepší. Přítomna byla řada zajímavých firem a mně osobně velmi vyhovovalo, že se zde v roli návštěvníků vyskytovalo minimum lidí, které bych označil za „sběrače tužek“. Na první pohled se tedy mohlo zdát, že vlastně přišlo málo návštěvníků, ale mám pocit, že to byli právě ti správní. Většina vystavovatelů, se kterými jsem hovořil, ostatně potvrzovala, že výsledek výstavy předčil jejich očekávání.

Celkově tedy letošní ročník PIW hodnotím pozitivně. Pokud jste ho neviděli, nyní už to nenapravíte, ale můžete to zkusit za rok.

cif 24 - early cena - média

Marek Antoš


Starší, související články:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).