Hlavní navigace

Policie obvinila mladíka, který měl pořídit kinorip filmu Simpsonovi

20. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Koncem minulého týdne byl obviněn devatenáctiletý mladík z Kaplice na Českokrumlovsku, který podle policie v kině pořídil záznam z mnohými očekávaného filmu Simpsonovi ve filmu. Policie jej viní ze spáchání trestného činu porušování autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi. Mladík měl pořízený záznam umístit na Internet, odkud si jej podle odhadů České protipirátské unie stáhlo 100 tisíc lidí. Kdyby každý z nich šel do kina, dohromady by za lístky utratili 10…

Koncem minulého týdne byl obviněn devatenáctiletý mladík z Kaplice na Českokrumlovsku, který podle policie v kině pořídil záznam z mnohými očekávaného filmu Simpsonovi ve filmu. Policie jej viní ze spáchání trestného činu porušování autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi. Mladík měl pořízený záznam umístit na Internet, odkud si jej podle odhadů České protipirátské unie stáhlo 100 tisíc lidí. Kdyby každý z nich šel do kina, dohromady by za lístky utratili 10 milionů korun.

Mladíkovi hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až pět let, peněžitý trest do pěti miliónů korun a trest propadnutí věci (např. počítače, kamery). Policisté zahájili vyšetřování na základě trestního oznámení České protipirátské unie a údajného pachatele vypátrali během tří dnů, což by podle ČPU mělo být výstrahou dalším jedincům, kteří se domnívají, že filmové pirátství je neodhalitelné a nepostižitelné. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).