Hlavní navigace

Policisté se obávají Internetu, jsou raději bez něj

21. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Drtivá většina počítačů na policejních služebnách není vybavena internetovým přípojením. Řadoví policisté kvůli Internetu musí navštěvovat sekretariáty a většinou si služební e-maily vyřizují z domácího počítače. Česká policie v současnosti disponuje jen 1371 počítači s internetovým připojením. Proč není penetrace Internetu u policie větší? Vedle očekávatelného problému v podobě nedostatku finančních prostředků je dalším důvodem obava o bezpečnost citlivých informací z privátní sítě…

Drtivá většina počítačů na policejních služebnách není vybavena internetovým přípojením. Řadoví policisté kvůli Internetu musí navštěvovat sekretariáty a většinou si služební e-maily vyřizují z domácího počítače. Česká policie v současnosti disponuje jen 1371 počítači s internetovým připojením. Proč není penetrace Internetu u policie větší? Vedle očekávatelného problému v podobě nedostatku finančních prostředků je dalším důvodem obava o bezpečnost citlivých informací z privátní sítě ministerstva vnitra. Policie nechce z tohoto důvodu vybavit počítač s přístupem do této sítě zároveň i internetovým připojením. Policie však nemá dostatek počítačů jako takových a tak není vyjímkou zapisování například svědeckých výpovědí na psacím stroji. (iDnes)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).