Hlavní navigace

Polský rozhlas obrazem neuspěl. Vysílat bude jen na internetu

2. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 11. 2011

Nekódované vysílání polského veřejnoprávního rozhlasu prostřednictvím satelitu Hotbird a stejně tak i tamních kabelových a IPTV sítí skončí. Rozhodl o tom nový šéf tohoto média Andrzej Siezieniewski. Jako první o tom dnes informoval server media2.pl. Nepotvrdila se tak sice zpráva z počátku měsíce, že vysílání Czwórky bude ukončeno definitivně, ale pro české diváky je tento výsledek stejný.

K TÉMATU: Televizní verze Polského rozhlasu může skončit

Tipy C

Zrušení vysílání čtvrtého veřejnoprávního okruhu prostřednictvím satelitu a kabelové televize souvisí s úspornými kroky, které Siezieniewski zavádí. Jedinou možností, kde bude možné Czwórku nadále sledovat, se stane internet. O osudu tohoto programu bylo rozhodnuto na konci minulého měsíce. Důvodem k omezení šíření Czwórky pouze na internet je také výrazné překročení jejího rozpočtu, který byl stanoven na 3,5 milionu złotých. Podle dostupných údajů o sledovanosti měl okruh měsíčně pouze 352 diváků, skutečně se nejedná o překlep, což je podíl na trhu 0,01 %.

Fotogalerii z této stanice vám server DigiZone.cz přinesl na svém profilu na Facebooku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).