Hlavní navigace

Popcorn Time se vrací. Otázka je, na jak dlouho a co ho čeká

29. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Souboj mezi MPAA a Popcorn Time zjevně vítěze nemá. MPAA získalo pár domén, ale zastavit Popcorn Time se nepodařilo.

Na boj mezi MPAA a torrentovou službou Popcorn Time jste možná narazili. Projevil se například tím, že MPAA někdy v říjnu loňského roku získala doménu popcorntime.io. Na což Popcorn Time reagovalo používáním dalších a dalších domén, které MPAA postupně obsazovala také. Patří k tomu tak trochu i rozpory mezi vývojáři a nějaké ty oddělené forky. Ale také žaloby od MPAA, které se nějak podařilo zjistit, kdo za Popcorn Time stojí.

Podle We are officially back (aktuálně na popcortime.sh) to ale vypadá na návrat Popcorn Time, včetně nové verze (kódově označené Hail Hydra). Zůstává sice stále nejasné, kdo vlastně vývojáři Popcorn Time jsou, takže vám bude muset stačit „bunch of geeks“, ale to není nic nového a ani nepochopitelného. 

Důležité je, že se chystají ve vývoji Popcorn Time pokračovat. Od „aktivního“ vývoje ale prý přejdou na „pružnější“ vývoj. Nakonec jim asi nic jiného nezbude, MPAA po nich půjde i nadále. Znamenat to bude ale i to, že nečekejte příliš nových věcí, spíše nějakou tu péči o opravy chyb.

Sami vývojáři zdůrazňují, že Popcorn Time je „aplikace pro ty, kdo nemají přístup k reálné streamovací platformě, či reálnému katalogu, a to všechno zadarmo a bez inzerce“. A to je poměrně hezké shrnutí toho, co vlastně Popcorn Time je, respektive proč je v řadě případů lepší používat něco jiného – ať už placeného a „legálního“ (Netflix například) nebo technicky podstatně pružnějšího.

ebf - partner 1

Zajímavé na We are officially back může být i to, že zmiňují novou platformu (Butter), kterou vyvíjejí předchozí vývojáři Popcorn Time a která také slouží k dalšímu vývoji pro Popcorn Time.

Co bude dál s Popcorn Time, je otázka. Řada různorodých klonů/forků vytvořila poněkud nepřehledný zmatek, ke kterému je navíc potřeba přistupovat s rozumnou dávkou nedůvěry. Samotná aplikace (či technologie, chcete-li) je zajímavým konceptem, ale chtít streamovat filmy přímo z torrentů není ten nejpraktičtější nápad. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).