Hlavní navigace

Porod gorilího mláděte on line na ČRo Leonardo

19. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 1. 2007

Gorilí reality show Odhalení z pražské zoologické zahrady chytá druhý dech. Nejstarší samice z tlupy, Kamba, brzy porodí mládě a digitální kamery Českého rozhlasu Leonardo budou u toho. Gorily v pavilonu sledují 24 hodin denně a je velmi pravděpodobné, že zachytí i narození mláděte. Porod tak proběhne nejen poprvé v historii on-line, ale zároveň bude zaznamenán pro ty, kdo ho promeškají, informoval mluvčí ČRo Ladislav Pavlík.

Termín porodu nelze předem odhadnout. Když se předloni v pražské ZOO narodilo vůbec první gorilí mládě v historii České republiky, stalo se tak o tři týdny dříve, než ošetřovatelé očekávali. Jak ale říká Marek Ždánský, hlavní ošetřovatel goril v ZOO Praha, vše nasvědčuje tomu, že mládě přijde na svět v nejbližších dnech:

BRAND24

Samice se drží stranou skupiny, polehává nad schody na dřevité vlně, kam za ní nechodí ani Richard (gorilí samec, otec mláděte, pozn.red.), a dolů schází často jen když jde na krmení. Trochu se jí zvětšilo břicho, ale u goril to není tak nápadné jako u žen. A v posledních dnech se jí nápadně zvětšují prsa. To ukazuje, že den porodu se opravdu blíží.

Gorily je možné sledovat třemi různými kamerami na adrese www.rozhlas.cz/od­haleni. Na stejném webu bude také uložen záznam porodu mláděte.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).