Hlavní navigace

Porovnání Internetu 99 s loňským tarifem

8. 3. 1999
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pracovní skupina 16 "opozičníků" přišla s kolekcí grafů, která by neměla zapadnout. Pro jednotlivé délky spojení porovnává zvýhodněný tarif Internet 99 s loňským tarifem a ukazuje, o kolik procent je dražší či levnější.

„Lepší něco než nic,“ říká si většina uživatelů Internetu, kteří jsou nuceni se připojovat komutovanou linkou. I ti, kteří souhlasili s dočasným odkladem nasazení tarifu Internetu 99 v zájmu prosazení jeho zvýhodnění skupinou opozičníků, by nyní uvítali jeho co nejrychlejší poskytnutí. Osobně patřím mezi ně a abych pravdu řekl, tarif Internet 99 by mi mohl pomoci ušetřit pěknou sumičku, protože se připojuji velmi často v noci, kdy jsou poplatky ve standardním tarifu takřka trojnásobné.

Přesto občas neškodí si uvědomit, co je vlastně tarif, po kterém voláme, zač (mírně v tomto ohledu navazuji na myšlenku, rozvedenou v nedávném článku). Optimální je srovnání s loňskými sněhy; něco takového v sérii grafů zveřejnili opozičníci na serveru isp.nix.cz. Lehce upravené vám je nabízíme přímo na Lupě.

Tmavší barvou je znázorněn letošní standardní tarif a růžový je Internet 99. Každý ze čtyř grafů přitom zachycuje situaci v určitém časovém úseku dne.

7-17 hodin
Rozdíl tarifů (7-17 hod.)

17-19 hodin
Rozdíl tarifů (17-19 hod.)

19-21 hodin
Rozdíl tarifů (19-21 hod.)

MMF24

21-7 hodin
Rozdíl tarifů (21-7 hod.)

Marek Antoš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).