Hlavní navigace

Portál Centrum.cz prošel redesignem, novou má i mobilní verzi

28. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Léto plné redesignů pokračuje. Novou podobu své hlavní stránky představil portál Centrum.cz patřící vydavatelství Economia.

K čemu dnes lidé využívají dříve tak důležité portály? Hlavně k přihlašování do freemailu a jako rozcestník k informacím či zábavě. Nová podoba Centrum.cz se – zdá se – pokouší zvýraznit právě tyto dva aspekty.

Nový design je čistší, zbavil se různých stínů a přechodů pod tlačítky a odkazy. Hlavní box se zprávami je jednodušší a z rozcestníku dalších služeb portálu v něm zůstalo jen šest hlavních. Kompletní nabídka se přesunula do nenápadného vysouvacího „hamburger menu“ v pravém horním rohu stránky. 

Box pro přihlášení do e-mailu je výraznější a přihlášeným uživatelům i nadále ukazuje několik nejnovějších doručených zpráv. Novinkou je ovšem lišta, která se při scrollování objeví u horního okraje stránky – obsahuje vyhledávací okno, přístup k e-mailu a menu s ostatními službami.

UX DAy - tip 2

V pravém sloupci se na prominentní pozici dostal box s předpovědí počasí a nově je tu i nabídka s volnými místy, které je možné filtrovat podle regionu. Jinak je z hlediska informací v podstatě vše při starém.

S novým designem homepage představilo Centrum.cz i novou podobu mobilní stránky, která se nese v duchu co největší jednoduchosti. 

Nová podoba Centrum.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).