Hlavní navigace

Posterous nefunguje registrace nových blogerů. Znamená to, že služba končí?

21. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stránka pro nové registrace je už několik dní mimo provoz, což vzbuzuje spekulace o připravovaném uzavření Posterous. Blogovací službu loni v březnu koupil Twitter.

Blogovacímu systému Posterous přestala fungovat stránka pro registraci nových uživatelů, všiml si server TechCrunch. Zobrazuje se na ní jen chybová hláška s kontaktem na technickou podporu. 

Zřejmě technická chyba, řeknete si. Problém ale je v tom, že tenhle stav trvá už nejméně týden a uživatelé si stěžují, že technická podpora Posterous na jejich dotazy nereaguje.

To samozřejmě svádí ke spekulacím, že se chystá něco závažnějšího – možná i úplné uzavření služby. V takovém případě by totiž ukončení nových registrací dávalo smysl. Zatím každopádně není nic oficiálně potvrzeno.

MMF24

Posterous se loni v březnu stalo majetkem Twitteru, který tehdy ujišťoval, že služba poběží dál a případné změny zavčasu uživatelům oznámí. Slíbil také, že blogeři dostanou možnost stáhnout si všechna data ze svých blogů – a nástroj pro backup loni v prosinci opravdu zprovoznil.

Posterous v uplynulém roce postihla několik výpadků a potíží. V červenci byla služba několik hodin nedostupná, protože došlo ke ztrátě dat z databází. V říjnu si provozovatelé pro změnu nevšimli, že jim vypršel bezpečnostní certifikát.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).