Hlavní navigace

Prague Hacks otevřou data o Praze účastníkům hackathonu

23. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V červnu bude hostit Node 5 další hackathon. Tentokrát budou účastníci pracovat s otevřenými daty Prahy.

Hackathonům se v Česku daří a začínají se na nich podílet čím dál tím větší firmy. Akce Prague Hacks, kterou za komunitu zaštítil StartupYard, je totiž prací hned sedmi velkých firem a organizací.

Do příprav se zapojil i Fond Otakara Motejla, reSITE, GisMentors, IBM, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR), Nadace Vodafone a Microsoft. Cíl je nastavený podobně jako u posledního brněnského hackathonu Cityhack, který chtěl vylepšit fungování velkých měst. 

Během víkendu mezi dvanáctým a čtrnáctým červnem půjde v Node5 především o Prahu. Institut plánování a rozvoje totiž slibuje velké množství dat, včetně geografických dat, informací o dopravě, kriminalitě, volbách nebo územním plánu. 

MMF24

“Doufáme, že účastníci vymyslí nové využití pro pražská otevřená data. Ať už to budou aplikace, vizualizace nebo jen další možnost pro zlepšení života v tomto krásném městě," komentuje hackathon šéf StartupYardu Cedric Maloux s tím, že nejzajímavější projekty mohou získat místo v dalším kole startupového akcelerátoru s investicí až 280 tisíc eur. 

Vybrané projekty budou moci prezentovat svůj projekt na červnové konferenci reSITE a nekomerční nápady zase dostanou pozvánku do Laboratoře Nadace Vodafone. Vybrané komerční projekty získají zrychlený přístup do akceleračního programu StartupYardu s možností seed investice až 280 tisíc eur.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).