Hlavní navigace

Předobraz Riku doplní od prosince vysílání kanálu s evropskou tvorbou

19. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Stanice eoTV je vynikajícím doplňkem k našemu dětskému a rodinnému kanálu RiC, který každý den vysílá populární evropskou tvorbu,“ uvedl Stefan Piëch, šéf společnosti Your Family Entertainment.

Německá televize RiC, kterou je možné naladit po celé České republice nekódovaně prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně a byla předobrazem pro slovenský kanál Rik, dá prostor od 22. prosince nové tematické stanici eoTV. Diváci ji budou moci sledovat v době od 20:15 do jedné hodiny v noci a zaměří se výhradně na evropskou tvorbu. Název stanice eoTV je de facto zkratkou pro název Europäische Originale. Existuje řada evropských filmů i seriálů, nových i klasických, a některé skvosty stále čekají na objevení, uvedl generální ředitel eoTV Jürgen Horns.

KL24

Z ARCHIVU: O dětské diváky bude bojovat další televize, zítra startuje tematický kanál Rik

Server TVdigital.de připomněl, že Horns není v oblasti médií na německé scéně neznámým pojmem. Jde o bývalého generálního ředitele mediálního domu ProSiebenSat.1. Stanice eoTV je vynikajícím doplňkem k našemu dětskému a rodinnému kanálu RiC, konstatoval Stefan Piëch, šéf společnosti Your Family Entertainment, která tento program provozuje. Ve vysílání nové televize by neměly mimo jiné chybět seriály Komisař Rex, Komisař Beck nebo Chobotnice. Z hraných filmů se mohou zájemci těšit například na tituly The Great Train Robbery, Onegin, Shooting Fish, Wreckers, Adventures of Rabbi Jacob a další.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).