Hlavní navigace

Představí Microsoft dva vlastní komunikátory s Windows Mobile?

22. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Již delší dobu se spekuluje, jestli Microsoft po úspěchu Applu na trhu mobilních telefonů nepřijde také s vlastním komunikátorem. Microsoft se sice na poli chytrých mobilů a komunikátorů angažuje mnohem déle než Apple, ovšem pouze coby výrobce systému Windows Mobile. Šeptandu tentokrát oživil server 9to5mac.com, který prý má informace, že Microsoft v příštím roce představí hned dva komunikátory pod vlastní značkou. Dříve se spekulovalo, že Microsoft půjde do výroby vlastního komunikátoru s HTC,…

Již delší dobu se spekuluje, jestli Microsoft po úspěchu Applu na trhu mobilních telefonů nepřijde také s vlastním komunikátorem. Microsoft se sice na poli chytrých mobilů a komunikátorů angažuje mnohem déle než Apple, ovšem pouze coby výrobce systému Windows Mobile. Šeptandu tentokrát oživil server 9to5mac.com, který prý má informace, že Microsoft v příštím roce představí hned dva komunikátory pod vlastní značkou. Dříve se spekulovalo, že Microsoft půjde do výroby vlastního komunikátoru s HTC, ovšem nyní to prý má být Sharp. Jeden ze dvou údajně chystaných mobilů je zatím označován jako Turtle a měl by být podobný komunikátoru Motorola QA1 (tedy s hardwarovou výsuvnou QWERTY klávesnicí). Druhý má kódové označení Pure.

Oba modely by mohly být představeny už v úvodu příštího roku na CES 2010. Jde ale samozřejmě o neoficiální informace a takových už o údajném mobilu od Microsoftu bylo opravdu mnoho a doposud se nepotvrdily. Na druhou stranu Microsoft se u Applu inspiroval už jeho službou App Store a přichází tak s mobilní verzí Windows Marketplace. Microsoft by vlastními komunikátory s Windows Mobile mohl zvýraznit i svou pozici na trhu s komunikátory, kam pronikají nové platformy typu Androidu od Googlu. Oficiálně zatím však zbrojí jen uvedením Windows Mobile 6.5 a přípravami Windows Mobile 7, která slibují mnohé novinky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).