Hlavní navigace

PreFox: Firefox portovaný pro Palm Pre

23. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po několikaměsíční odmlce od prvních zvěstí je nyní k dispozici mobilní Firefox portovaný pro Palm Pre. Jedná se o experiment pojmenovaný PreFox, která jde mimo vývoj oficiálního mobilního Firefoxu pod kódovým označením Fennec. Stojí za ním Dave Townsend, který běžně pracuje na Správci doplňků pro Firefox. PreFox vyžaduje webOS 1.4.5 nebo vyšší. Podobné experimenty s portováním nejsou ničím výjimečným. Nedávno například zaměstnanci společnosti Opera Software připravili neoficiální Operu Mobile…

Po několikaměsíční odmlce od prvních zvěstí je nyní k dispozici mobilní Firefox portovaný pro Palm Pre. Jedná se o experiment pojmenovaný PreFox, která jde mimo vývoj oficiálního mobilního Firefoxu pod kódovým označením Fennec. Stojí za ním Dave Townsend, který běžně pracuje na Správci doplňků pro Firefox. PreFox vyžaduje webOS 1.4.5 nebo vyšší. Podobné experimenty s portováním nejsou ničím výjimečným. Nedávno například zaměstnanci společnosti Opera Software připravili neoficiální Operu Mobile 10 pro Maemo.

Fennec alias Firefox Mobile je v ostré verzi k dispozici pouze pro platformu Maemo, tedy konkrétně pro komunikátor Nokia N900 a starší tablet Nokia N810. Aktuálně se pracuje na druhé generaci, která bude kromě platformy Maemo podporovat také Android. Zájemci si již mohou stáhnout alfaverzi. Vývoj pro Windows Mobile byl kvůli otazníkům s nástupem Windows Phone 7 ukončen. Verze pro iPhone se neplánuje. (Mozilla.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).