Hlavní navigace

Přelom v digitalizaci: Praha vypíná analog

30. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

To, co se ještě před deseti měsíci některým zdálo jako úplně nepředstavitelné, se dnes uskuteční těsně před půlnocí. Česká televize s určitostí vypne analogové vysílání programu ČT 1 z pražského městského vysílače Žižkov. Měly by ji následovat i Nova s Primou – alespoň tak se k tomu dobrovolně zavázaly v Technickém plánu přechodu. I když v Praze ještě zůstane analogový signál z Cukráku a některých místních vykrývačů, jisté je, že převážná většina Pražanů se od zítřka neobejde bez set-top-boxu…

To, co se ještě před deseti měsíci některým zdálo jako úplně nepředstavitelné, se dnes uskuteční těsně před půlnocí. Česká televize s určitostí vypne analogové vysílání programu ČT 1 z pražského městského vysílače Žižkov. Měly by ji následovat i Nova s Primou – alespoň tak se k tomu dobrovolně zavázaly v Technickém plánu přechodu. I když v Praze ještě zůstane analogový signál z Cukráku a některých místních vykrývačů, jisté je, že převážná většina Pražanů se od zítřka neobejde bez set-top-boxu nebo televize s digitálním tunerem, pokud bude chtít nadále sledovat terestrické televizní vysílání.

Tématu se podrobně věnuje článek Přelom v digitalizaci: Praha vypíná analog ze seriálu Pražské vypínání na našem sesterského serveru DigiZone.cz, kde naleznete řadu důležitých informací k digitalizaci televizního vysílání i informace o aktuálním vývoji. Nedávno byla například představena příloha Antény pro digitální příjem televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).