Hlavní navigace

Britská Premier League hledá nového štědrého kupce vysílacích práv

22. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 6. 2009

Nejvyšší fotbalová soutěž ve Velké Británii Premier League vypověděla smlouvu se sportovní stanicí Setanta Sports, která ji zajišťovala výrazné příjmy z vysílacích práv. Vedení soutěže došla trpělivost s neuhrazeným dluhem, a proto se rozhodlo odstoupit od smlouvy. Agentura ČTK konstatuje, že vysílací práva na nejvyšší britskou fotbalovou soutěž jsou pro Setantu klíčová a i když zadlužený kanál stále vysílá, britská média už mu nedávají téměř žádnou šanci na přežití.

Televize dluží splátku ve výši přibližně 10 milionů liber a dluh nemá jen vůči Premier league ale i vůči nejvyšší skotské lize. Setanta zajišťovala nejvyšším soutěžím výrazné příjmy, u Premier League to bylo 20–25 procent všech příjmů a klíčovém domácím trhu. Až začnou hledat potenciálního kupce, asi se budou hodně divit. V současném ekonomickém klimatu jim nikdo nenabídne ani zdaleka tolik, napsal deník The Times, který citovala agentura ČTK.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).