Hlavní navigace

Premiere už nebude vysílat Bundesligu

22. 12. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 12. 2005

Diváci německé placené televizní stanice Premiere od příští sezony přijdou o domácí fotbalové zápasy. Vedení Německé fotbalové ligy (DFL), kde je sdruženo 36 týmů ze dvou nejvyšších soutěží, včera oznámilo, že televizní práva na další tři roky prodalo společnosti Arena. Zprávu agentury ČTK uvedl server Česká Média. Dohoda nabyde platnosti na začátku příští sezony a Arena, sdružení provozovatelů kabelových televizí, za fotbal zaplatí 420 milionů eur (12 miliard korun) ročně. Premiere dosud platila za každou sezonu 300 milionů eur, tedy více než o čtvrtinu méně.

Prezident DFL Werner Hackman změnu komentoval: Premiere sice nabídla atraktivnější finanční podmínky, ale požadovala vysílání volně dostupných sestřihů až po dvaadvacáté hodině, a to se nelíbilo reklamním partnerům. Arena bude přímý přenos vybraného utkání vysílat v pátek večer, sestřihy ze šesti sobotních duelů pak budou k vidění na veřejnoprávní ARD od 18:30. Včerejší prodej televizních práv způsobil razantní propad akcií Premiere, které se na frankfurtské burze začaly po oznámení prodávat téměř za poloviční cenu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).