Hlavní navigace

Přerůstá vám pracovní komunikace přes hlavu?

4. 1. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Despositphotos
Inspirujte se, jak z ní udělat konkurenční výhodu, a vyhrajte v soutěži. Prvním krokem je uvědomit si, že e-mail na všechno nestačí.

[Advertorial] – Aby komunikace s partnery, zákazníky i mezi lidmi ve firmě fungovala a nebyla překážkou, musí být možná kdykoliv, odkudkoliv a být opravdu jednoduše dostupná – jak se říká, na jedno kliknutí.

Nástroj, který k tomu využijete, vás nesmí zatěžovat technickými věcmi, abyste se mohli soustředit na svou práci. Zároveň musí umožnit komunikovat bez rozdílu z počítače, mobilního zařízení nebo ze zasedací místnosti. Pocit z takové schůzky musí být stejný, jako když se sejdete všichni osobně. A to včetně možností spolupráce. Musí vám tedy umožnit kreslit, zaznamenávat, ukazovat a jinak předávat své myšlenky.

Zapamatujte si tyto body a podle toho vybírejte řešení, které dá vaší komunikaci řád. Bez něj vás bude jen zbytečně zatěžovat a ubírat prostor k růstu.

  1. Nesmí vás v ničem omezovat.
  2. Používání musí být jednoduché.
  3. Musí být spolehlivé a bezpečné.
  4. Nabízí funkce nejen pro komunikaci, ale i pro spolupráci.

Tyto požadavky splňuje platforma Cisco Webex Teams. Jejím prostřednictvím lze téma schůzky probrat už předem a pomáhá tak s přípravou účastníků. Samotné setkání je pak mnohem efektivnější. Pro organizátora je vše jednoduché a schůzku může naplánovat například z nejběžněji používané aplikace Microsoft Outlook. Bez jakéhokoliv plug-inu, z jakéhokoliv zařízení.

Každá naplánovaná schůzka má v těle pozvánky informace, jak se připojit pomocí webového prohlížeče, videokonference, telefonu, nebo dokonce i platformy Skype for Business. Co každý velmi pozitivně vnímá, je bezpečnost, kdy kompletně všechny zprávy, soubory nebo media jsou šifrované a v případě nutnosti lze šifrovací mechanismus nainstalovat u sebe ve firmě a mít tak jistotu, že klíč k datům je uložen ve firmě.

Zásadní však je, že většina témat se nevyřeší pouze jednou schůzkou. Webex proto nabízí prostor, ve kterém lze mezi schůzkami diskutovat nebo zaznamenávat a rozvíjet myšlenky. Vždy vše zůstává na jednom místě, jednoduše dohledatelné a je jedno, jestli se jedná o zprávy, soubory, kresby, schůzky, nahrávky nebo obsah sdílené interaktivní tabule, nebo se prostě jen potřebujete podívat na historii a vývoj projektu. Takže diskuze se z ostatních komunikačních platforem a aplikací vždy přirozeně postupně přesouvají sem.

Lidé pozitivně vnímají možnost sledování jednotlivých vláken, které je zajímají, anebo naopak možnost opustit diskuze, které se jich v ten konkrétní moment netýkají, ale mají možnost se k nim kdykoliv vrátit. Jde o řešení na pomezí videokonference, sociální sítě a nástroje pro spolupráci, tedy přesně takové, jaké dnešní doba vyžaduje.

Za zmínku stojí nové zařízení Cisco Roomkit Mini vhodné k použití v místnostech do 5 osob. Roomkit Mini stačí připojit k zobrazovacímu panelu nebo projektoru a můžete „telefonovat“, sdílet (lokálně i během videohovoru) a realizovat videokonference. To vše zvládne jedno zařízení. Navíc se dá připojit pomocí USB jako externí kamera, mikrofon a ozvučení k počítači a můžete komunikovat i přes konkurenční platformy, jako je Zoom.us, Microsoft nebo Google. Díky úhlu záběru kamery 120 ° a velmi výkonnému hardwaru poskytuje zcela přirozený obraz.

Více informací o Webex Teams a Roomkit Mini najdete zde.

BRAND24

Soutěž

Pokud vás svět moderní komunikace nadchl, jistě oceníte možnost vyhrát komunikační příslušenství značky Cisco – 2 x Cisco 500 Series headset a Cisco Webex Share.

Stačí vyplnit formulář s anketou a budete zařazeni do slosování. Jeden z vás navíc získá panel LG 55UH5C spolu s možností zdarma využívat po dobu tří měsíců Cisco Roomkit Mini. Ceny do soutěže věnovala společnost Alef, která je předním odborníkem na řešení pro komunikaci a spolupráci.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).