Hlavní navigace

Přesah prvního slovenského multiplexu do ČR bude minimální

9. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 11. 2009

UVNITŘ MODEL POKRYTÍ Slovenská společnost Towercom, která se stala absolutním vítězem tendru na zprovoznění veřejnoprávního a dvou komerčních multiplexů DVB-T u našich východních sousedů má s terestrickým digitálním vysíláním smělé plány. Do konce roku chce zprovoznit většinu vysílačů prvního multiplexu a pokrýt tak téměř 80 procent tamního obyvatelstva. V současnosti experimenty DVB-T pokrývají jen 20 procent slovenských diváků. Společnost zveřejnila i mapku pokrytí, která zobrazuje i značný přesah do sousedního Maďarska, Rakouska a Ukrajiny. Přesah do České republiky by měl být minimální.

Přeshraniční příjem se dá očekávat částečně na jižní Moravě z vysílačů v Bratislavě (66. kanál), Žilina (68. kanál) a Trenčín (69. kanál). Zda se ale opravdu podaří spustit téměř celoplošné pokrytí prvního multiplexu už do konce roku 2009, to je zatím nejasné. Towercom ve svých veřejných výstupech ujišťuje diváky i partnery, že ano.

BRAND24

Model předpokládaného pokrytí prvního přechodného DVB-T multiplexu na Slovensku k 31.12.2009


Zdroj: Towercom.sk

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).