Hlavní navigace

Prezident Zeman: Česká televize neplní svou funkci, je špatnou komerční televizí

6. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Z oficiálního stanoviska České televize, které médium zveřejnilo na webu zpravodajského kanálu ČT 24, vyplývá, že Zeman bezprecedentně útočí na nezávislost veřejnoprávní televize.

Ke kritikům zpravodajství České televize se dnes během návštěvy Plzeňského kraje připojil i prezident republiky Miloš Zeman. Můj osobní názor zní, že Česká televize neplní svou veřejnoprávní funkci, ale stává se nejenom komerční televizí, ale dokonce špatnou komerční televizí, citovala Zemana agentura ČTK. Prezident si myslí, že Česká televize je hlásnou troubou politických stran, například TOP 09. Veřejnoprávní médium z Kavčích hor by podle jeho slov mělo přinášet objektivní a vyvážené zpravodajství. Miloš Zeman si myslí, že názorem většiny lidí v České republice je skutečnost, že se tak neděje.

BRAND24

K TÉMATU: Sílí kritika zpravodajství České televize, problém se dnes řešil i před poslanci

Z oficiálního stanoviska České televize, které médium zveřejnilo na webu zpravodajského kanálu ČT 24, vyplývá, že Zeman bezprecedentně útočí na nezávislost veřejnoprávní televize. Tento útok podle mluvčí Alžběty Plívové nemá v demokratické společnosti obdoby. Vyváženost a objektivitu zpravodajství a kvalitu vysílání podle ČT může hodnotit Rada ČT na základě objektivních analýz. Výpady prezidenta se televize nenechá zastrašit, uvedla Plívová. Právě výstupy kritiků zpravodajství se v poslední době dostaly na zasedání kontrolního orgánu České televize, nedávno se přesunuly i na parlamentní půdu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).