Hlavní navigace

Přichází operační systém Mac OS X 10.5 Leopard

25. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Již zítra společnost Apple uvádí na český trh novou verzi operačního systému Mac OS X označenou jako 10.5 s kódovým jménem Leopard. Přináší více než tři stovky nových funkcí a vylepšení. Přepracovaný Finder umožňuje uživatelům jednoduše procházet a sdílet soubory mezi několika počítači. Další novinkou je Quick Look a slouží pro okamžitého zobrazení náhledu obsahu dokumentů bez otevírání původní aplikace. Mezi další inovace patří Spaces (funkce pro vytváření skupin aplikací a přepínání mezi nimi…

Již zítra společnost Apple uvádí na český trh novou verzi operačního systému Mac OS X označenou jako 10.5 s kódovým jménem Leopard. Přináší více než tři stovky nových funkcí a vylepšení. Přepracovaný Finder umožňuje uživatelům jednoduše procházet a sdílet soubory mezi několika počítači. Další novinkou je Quick Look a slouží pro okamžitého zobrazení náhledu obsahu dokumentů bez otevírání původní aplikace. Mezi další inovace patří Spaces (funkce pro vytváření skupin aplikací a přepínání mezi nimi) a Time Machine (řešení automatického zálohování celého počítače). Nové pracovní prostředí systému Leopard obsahuje přepracovaný 3D dok s funkcí sady, která umožňuje uspořádat soubory pro rychlý přístup jediným kliknutím.

Systém Leopard přináší také vylepšenou aplikaci Mail, zdokonalené funkci rodičovské kontroly, vylepšený program Dictionary se zabudovanou encyklopedií Wikipedia a mnohé další. Systém Mac OS X 10.5 Leopard bude k dispozici od 26. října v obchodech Apple a u autorizovaných prodejců Apple za doporučenou maloobchodní cenu 3610 korun za jednouživatelskou licenci. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).