Hlavní navigace

Prima Cool začne dávat válečné dokumenty, podobně jako ČT 2

29. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
29. 2. 2012

Populární válečné dokumenty, které po Novém roce zvedly sledovanost druhého programu České televize, začne vysílat i Prima Cool. Nasadí je od příštího týdne na středeční večery od 20:45 hod., po premiérových dílech druhé řady české docu show Těžká dřina. Půjde o sérii Největší bitvy druhé světové války. Právě ve středu ČT 2 válečné dokumenty nedává, od 20:00 nabízí vybrané původní české dokumenty.

K TÉMATU: Prima love se přiblížila týdennímu podílu 2 %, ČT 2 od léta poprvé nad 5 %

Největší bitvy druhé světové války – ve vzduchu, na souši, na moři i pod hladinou, jak jste je ještě nikdy nemohli vidět. V barvě! Dokumentární pořad zachycuje druhou světovou válku tak, jak ji skutečně prožívali vojáci obou znepřátelených stran – Spojenců i Osy, přiblížil sérii dokumentů PR manažer Primy Cool Filip Sychra. Vizuálně ohromující dokument využívá autentické materiály, zachycené válečnými kameramany a fotografy, dobové černobílé zprávy, zabavené filmy nepřátel a přidává rozhovory s pamětníky a historiky, dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Prima Cool 19. ledna s podílem 4,88%. To je nejvíc od jejího vzniku

Každá epizoda série se zaměří na jednu konkrétní bitvu. Diváci se tak mohou těšit na díl o Dunkerque, bitvě o Norsko, pádu Singapuru, Pearl Harboru, bombardování Německa, bitvě v severní Africe, bitvě o Midway, Monte Cassino, most u Remagenu, Den D, znovudobytí Francie, válku v Pacifiku a Atlantiku.

MMF24

V původní docu soap Těžká dřina, která byla po herním magazínu Replay teprve druhým původním pořadem Primy Cool, se moderátor Roman Buťa stane zaměstnancem na skládce tříděného odpadu, zemědělské farmě, připojí se k těžce rubajícím horníkům a zkusí nejrůznější zaměstnání v nepřístupných prostorách Letiště Praha Ruzyně. Na diváky a moderátora však čeká ještě mnoho dalších záludných a náročných činností, slibuje Sychra.

Od pátku 23. března se pak na Primu Cool vrátí v premiérové 17. řadě motoristický pořad Top Gear, který dostane vysílací čas v pátek od 20:15 hod. Richard například dostane za úkol otestovat jihoafrické vojenské vozidlo Marauder. Pokusí se ho srovnat se slavným Hummerem pomocí série zkoušek a zjistí, co se stane, když pod auty vybuchnou tři kilogramy Semtexu, popisuje PR koordinátor Primy Cool.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).