Hlavní navigace

Prima mění program, na sobotní dopoledne mimořádně zařadila reprízu X Factoru

11. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Komerční dvojka vysílá pěveckou show společně se slovenskou TV Joj. Za Českou republiku je v porotě skladatel a herec Ondřej Brzobohatý a textař, básník a scénárista Oto Klempíř.

Pěvecká show X Factor, která se po několika letech objevila uplynulou neděli opět na českých obrazovkách, se dočká své reprízy. Po nepříliš povedeném startu, kdy se pořad dostal na Primě nad čtyřsettisícovou hranici, ho vedení stanice zařadilo také na sobotní dopoledne. Programové oddělení ho nasadí na 11. hodinu. X Factor se tak v programovém schématu komerční dvojky objeví mezi československým černobílým filmem Svět, kde se žebrá a dalším takovýmto snímkem, konkrétně Černou pastýřkou.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: X Factor na Primě na poprvé propadl, měl podobnou sledovanost jako fotbal na ČT Sport

První díl pěvecké soutěže si v neděli 9. března pustilo pouze 418 tisíc diváků (share 9,47 %). Na obranu Primy je nutné zdůraznit, že proti sobě neměla lehké soupeře. Šlo o atraktivní fotbalový duel mezi AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň na ČT Sport, Nova pak vysílala před půl devátou svůj úspěšný a v kategoriích 15+ i 15–54 velmi silný seriál Doktoři z Počátků. Podobně laděná pěvecká show Hlas startovala minulý týden na české televizní jedničce s necelými osmi sty tisíci diváky a podílem 20,45 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).