Hlavní navigace

Prima: stát by měl zvýhodnit obyvatele při nákupu set-top-boxu

25. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
25. 7. 2006

Televize Prima se domnívá, že bez státní podpory při nákupu set-top-boxů nebude možné v dohledné době vypínat analogové televizní vysílání. Mluvčí stanice Jana Malíková na dotaz serveru DigiZone.cz uvedla, že Prima zatím nemá jasno, k jakému datu by chtěla ukončit analogové vysílání v České republice.

cif 24 - early cena - média

O konečném datu je předčasné v tuto chvíli hovořit, protože toto datum by se mělo stanovit po té, co bude splněno několik předpokladů. Jedním z nejdůležitějších je technický plán přechodu, je nutné vědět, jakým způsobem se bude postupně přecházet na digitální vysílání, uvedla Malíková. Z vyjádření členů Asociace digitálních televizí netrvala Prima při poslední schůzce nad pracovním návrhem Technického plánu přechodu z analogového na digitální zemské televizní vysílání na pozdějších termínech vypínání analogu jako televize Nova a veřejnoprávní Česká televize.

Pro Primu je podle Malíkové důležité, aby se s vypínáním analogu začalo v době, kdy budou domácnosti vybaveny digitálními přijímači. Druhý důležitý a pro nás zásadní předpoklad je penetrace set top boxů mezi diváky. Domnívám se totiž, že pokud nedojde k nějakému zvýhodnění obyvatel při jejich nákupu, bude velmi komplikované analog vypnout, protože v tom momentě by mnoho diváků mohlo přijít o příjem televizního signálu, uvedla mluvčí Primy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).