Hlavní navigace

Prima ZOOM těsně po startu: Jak si vede na webu?

4. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V pátek se televizní nabídka v Česku rozšířila o nový kanál Prima ZOOM. Vysílání doplňuje web, který se má stát předobrazem nové podoby stránek Primy. Jak je zatím úspěšný?

Nová televizní stanice Prima ZOOM se o víkendu postarala o zatím nejúspěšnější start mezi českými digitálními kanály, když hned první den v hlavním vysílacím čase atakovala hranici 5 % publika staršího 15 let.

ZOOM ale není jen televize, od začátku je prezentována také jako spojení digitálního kanálu s webem. Ten má navíc představovat nový směr, kterým se budou webové prezentace Primy ubírat. Jak si tedy „unikátní webový magazín“ (slovy tiskových zpráv Primy), který odstartoval s předstihem už 10. ledna, vede?

Podle šéfa Primy Online Daniela Grunta web nasbíral za první týdny fungování přes 100 tisíc RU. „To je myslím hezký výsledek, když ještě ani neběžel TV kanál. Od startu TV kanálu se denní čísla RU zdvojnásobila,“ napsal Lupě Grunt.

Ve statistikách Netmonitoru ovšem návštěvnost Primy ZOOM nenajdete, na rozdíl od sesterských stanic Prima Love nebo Prima Cool totiž neběží na vlastní doméně, ale na subdoméně zoom.iprima.cz, kam je přesměrována adresa www.prima-zoom.cz. Návštěvnost Zoomu se tak započítává do statistik iPrimy.

ebf - partner 1

A pokud se podíváme na statistiky denních RU iPrimy za poslední měsíc, vypadá to, že se spuštění nového webu na návštěvnosti zatím vůbec neprojevilo. V grafu jsou pro srovnání také čísla Primy Love a Primy Cool.

RUest iPrima, Prima Cool a Prima Love – zdroj: Netmonitor

Otázkou samozřejmě je, jak s čísly zahýbe čas – ZOOM má za sebou zatím jen první víkend vysílání. A druhou otázkou je, zda bude návštěvníky lákat současný – docela chudý – obsah webu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).