Hlavní navigace

Názory k článku Přímý konkurent satelitního Skylinku má přes 419 tisíc aktivních karet

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2010 18:15

    bez přezdívky
    Myslím, že není všechno až tak úplně jednoznačné. Skylink má sice v základní nabídce stále ještě navrch (Joj Plus), ale CS Link evidentně začal provozoval cílevědomou "slovenskou" politiku, takže tipuji, že letos handicap srovná. Na nevyužitelnost kuponů jsem ze začátku také nadával, ale nakonec jsem se přizpůsobil, platím na terminálech Sazky a jsem spokojen. Cena je sice vyšší než u Skylinku, ale do konce roku to bylo možno vykompenzovat akční nabídkou, takže skoro do listopadu 2010 mám k dispozici Total + Film za 310,-/měsíc (bylo možné i za 290,-), což je k Multi slušná alternativa. Je jasné, že akční výhoda skončí - už bude na CS Linku, aby mi dodal motivaci k zákaznické věrnosti. Zatím se věci mají tak, že je sice o něco pestřejší, ale pomaleji do něj přibývá sport, který je pro mě prioritou. Ve chvíli, kdy budou mít oba provideři sportovní "dvojky" bude mít Skylink asi u mne přednost.

    Nástupu HD techniky věřím, jen nevím, jestli za ni budou chtít lidé platit. Pokud vím, je dnes placená SD nabídka aktivní na nějakých 15 procentech karet, a myslím, že ani v HD éře se to nezlepší. Takže HD programy ano, ale nanejvýš FTV. Nevěřím, že by se při současné popularitě Digi v EMU rapidně zvýšila ochota lidí platit za služby. Tomu, že by chovatelé pštrosa přešli rovnou na placené HD asi věřit ani nelze.
  • 11. 1. 2010 17:27

    bez přezdívky
    Od samého začátku doporučuji pouze Sky Link a CS Link jsem nikdy nedoporučoval, ale je fakt, že prodejce měli podchycené, protože vždy, když jsem byl pro někoho něco koupit, cpali mi vždy CS Link a velice sporadicky, tak hrubý odhad 30%, jsem se setkal s tím, že by mi prodejce nabízel první Sky Link. Většinou jsem ho musel na Sky Link ukecávat. Ovšem je možné, že v poslední době se to změnilo, protože jsem už četl na netu dost prodejců, na ně nadávat, k vůli těm kupónům. Jinak ke Sky Linku mě táhne totéž, co Vás. Tedy slovenské programy v prvé řadě a v druhé řadě HDTV. Ale připouštím, že i CS Link má své určité kouzlo, zejména tím, že vedle Sport 1 má i Sport 2 a že placení si CS Filmu není podmiňováno zakoupením jiných kanálů, tedy v případě Sky Linku balíčkem Multi, což považuji osobně, tedy toto podmínění, za hrubou strategickou chybu Sky Linku. Myslím si, že by se našlo dost lidí, kteří by si byli ochotní k základní nabídce zakoupit pouze CS Film nebo HBO tedy tzv. prémiové kanály, ale balíček Multi nechtějí. A pokud je zakoupení si HBO nebo CS Filmu podmiňováno zakoupením si balíčku Multi, tak si jednoduše raději nezakoupí vůbec nic. Naprosto směšná mi pak přijde poradna Sky Linku, tedy, jak to hezky česky ojebat, tedy aby se vlk nažral a koza zůstala téměř celá, kdy vlastní Sky Link radí. Zakupte si Multi na 2 měsíce, tím budete uživatelé Multi a po té si zakupte ten prémiový kanál, který chcete na 1 rok. A za dva měsíce se vám Multi vypne a pojede vám základ a onen prémiový kanál ještě samotný, bez Multi, celých 10 měsíců. Takže taková povinná daň, připočítat si k ceně prémiového kanálu za rok, cenu Multi za dva měsíce. Ach, jo.
  • 11. 1. 2010 18:48

    bez přezdívky
    sám mám skylink a multihd a mám proto svoje důvody. Ale je přece dobře, že jsou na trhu ještě další nabídky, která vyhovují zase někomu jinému a můžete si vybrat...
  • 11. 1. 2010 23:00

    bez přezdívky
    Že celé ty jejich slavné kupóny jsou totální ptákovina tu tvrdím už hodně dávno. Jen holt některým lidem trvalo strašně dlouho než na tuhle věc přišli.
  • 11. 1. 2010 23:14

    Zip Zip
    Dane, ono dokud se za ty kupóny dala pořídit adekvátní služba, bez zbytečných přebytků, sponzorských darů, bezůročné půjčky ... tak to nějak fungovalo. Nyní po brutálním zdražení a rozsázení desetikorun ke každé volbě jsou k ničemu. Dalo by se to vyložit i tak, že MV se snaží kupóny zlikvidovat, z ekonomického hlediska je to logické, výroba kupónů nebude zadarmo ....
    CS Link je prostě další UPC, řekl bych dokonce, že UPC je za stejné prachy jako služba programově lepší, jen ta kvalita. I když kvalita základních programů na 23E5 není zásluhou ani CS linku ani Skylinku.
  • 12. 1. 2010 12:59

    Pamětník
    Ne úplným posledním sloganem výrobců placek ale není reálný obraz, ale ten ještě elektronicky a opticky vylepšený = nereálný.

    Koncem roku jsem dost intenzivně brouzdal po HD vysílání a nebylo to jen ARD a ZDF. Některý obraz byl "dokonalý", ale starou filmovou kopii nevylepší ani HD!
    Stejně si na HD nakonec diváci zvyknou a opět je bude snad spíše zajímat obsah pořadu, než jeho rozlišení?

    Můj oblíbený prodejce má Comag SL 100HD ještě o 10% levnější!!! :-))
  • 11. 1. 2010 22:44

    Zip Zip
    José, navštiv svého oblíbeného prodejce sat techniky, který má autorizaci k aktivaci programů a požádej ho o aktivaci, budeš překvapen. Víc to pitvat nehodlám!
    Jinak strategii prodeje programů si určují majitelé stanic, nikoli provider, respektive jde o dohodu. Čili prémiový kanál k základnímu balíčku si vynutilo jak HBO tak i CS Film. U HBO je tato strategie jasná, u CS Filmu jde o konkurenční znevýhodnění, které je (nebo bylo) dáno majetkovým propojením majitele tohoto kanálu s platformou Gital. Smlouvy z té doby jsou bohužel doposud platné a zdá se, že nevraživost pokračuje. Na základě této nevraživosti vnikl kanál Nostalgia, nyní Kino CS. Skylink už dávno prohlásil, že kanál CS Film, je klasický program určený do balíčku MULTI.

    Jinak já doposud nabízím obě karty, dokonce i UPC Direct, má to výhodu v tom, že vybere si zákazník a nikdy mě nemůže napadnout, co jsem mu to vnutil ..... Nicméně poměr prodaných karet je dost ve prospěch Skylinku (odhadem cca 25 Sky / 1 CS) podle posledního čtvrtletí, ostatní čtvrtletí jsou ještě krutější.

    Poznámka k článku.
    cca před týdnem jsem registroval zákazníkovi doposud poslední v prosinci prodanou CS Link kartu a číslo zákazníka bylo o cca 30 000 nižší (cca 390 000), než se nám PR snaží namluvit. Někdo tady kecá! Za týden se nezaregistrovalo 30 tisíc CS Link karet. Pokud jde o nové balíčkování, myslím, že jim po zimní sezóně spadne brada a z chlouby, tedy kupónů se pomalu stává tragédie, přítěž ....
    U Skylinku se dnešní registrace pohybovala u numera 910 000 a to Skylink nyní počítá zákazníky poctivě, když jsem totiž nedávno registroval 4 karty na jednoho klienta, č. zákazníka bylo jen jedno! samotných karet je tedy mnohem víc.

    PS: ještě se mi na CS linku nelíbí přístup k testům nového PIsys, chystají se slíznou smetanu až jim to někdo odzkouší ....
  • 11. 1. 2010 18:18

    Martin Černý
    A já ještě doplním, že pro milovníky české produkce, může být argument Kino CS, respektive jeho absence v nabídce CS LINKU.
  • 11. 1. 2010 15:53

    bez přezdívky
    Od roku 2006 do roku 2008 jsem lidem vnucoval a prodával výhradně sat.komplety s kartou Gital (dnes CS Link). Celý loňský rok a i současnost však již instaluji a prodávám vše výhradně s kartou Skylink. I když CS Link konkurenta dohání (přidáním SK programů), má Skylink stále navrh v podobě kompletní slovenské nabídky a také díky ceně svého balíčku Multi (250,- tj.o 80,-méně oproti CS Linku a to už je dost!) Stejně málokdo z abonentů CS Linku kupuje programy ála karte, skoro všichni co si chodí ke mě dobíjet přes kupony programy volí balíček Total(zde stále nedořešený problém s cenou, kdy si zákazníci vůbec nepamatují svoje heslo v PC přihlášení zákazníka a musí si balíček v hodnotě 330,- dobíjet 400,-Kč kuponem a nemohou si tak "přeplatek" vybrat - opravdu k tomu ještě vedení CS Linku nepřijalo žádanou nápravu). No a další plus Skylinku vězí v tom, že on "chce jít" cestou HD a rozšiřovat HD nabídku a jelikož si za cca 1-2 roky skoro všichni budou měnit svoje stávající sat.receivery už za HDčkové, ta současná karty Skylink jim zůstane. "Gitaláci" si musí Skylink kartu koupit novou :-)
  • 12. 1. 2010 9:14

    bez přezdívky
    Do FTA příjmu HD kanálů budou přicházet další a další adepti. Brzy to bude např.markíza HD. Ono jde o to, že v případě toho HD není už důležité mít hodně programů, stačí jich pár, protože to rozlišení zaujme a lidi nebudou mít tolik potřebu přepínat, o to tady jde. Po dlouhé době konečně budou v případě HD (nativního samozřejmě) mít obraz v očích takový, jako když koukají očima v reálu. A uvidí na obrazovce to, co dříve bývaly jen nečitelné šmouhy. I zde v maloměstě každý druhý/třetí zákazník poptávající sat.příjem hodně, opravdu hodně uvažuje, že skočí rovnou do HD (nejlevnější kvalitní PVR HD sat.receiver už mám pod 4tis.!!! - Comag SL 100HD)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).