Hlavní navigace

Případ pro exorcistu bude mít pokračování. Česká televize natáčí Modré stíny

29. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Volné pokračování se stejným týmem kriminalistů natáčí režisér Viktor Tauš. Nová třídílná minisérie Modré stíny vychází opět z předlohy spisovatele Michala Sýkory.

Volné pokračování úspěšné třídílné krimisérie Případ pro exorcistu, resp. Detektivové od Nejsvětější Trojice, začala natáčet Česká televize. Nová třídílná minisérie Modré stíny vychází rovněž z předlohy spisovatele Michala Sýkory a využívá stejný tým vyšetřovatelů jako předchozí série. Na obrazovce se tak znovu objeví parta detektivů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem Majerem, Miroslavem Krobotem a Terezou Voříškovou. Režie se ujal Viktor Tauš. Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Poté, co se jeho mrtvola najde v jeho vlastní pracovně, budou řešit to, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy, uvedl kreativní producent Jan Štern.

K TÉMATU: Další novinka ČT odstartovala úspěšně, Případ pro exorcistu se blížil k 1,5 milionu

Případ pro exorcistu nám ukázal, že původní tuzemské detektivky, které vznikají na základě žánrově propracovaných předloh, navíc s prvky černého humoru, je směr, který dokážeme kvalitně rozvíjet. Na pokračování v podobě Modrých stínů, režírovaných Viktorem Taušem, naváže závěrečná trilogie Pět mrtvých psů, jejíž natáčení se právě v této době připravuje, doplnil Štern. Modré stíny se budou natáčet až do první poloviny srpna v Praze, Černošicích a Olomouci, ve které se odehrává děj knižních předloh. Detektivové od Nejsvětější Trojice Michala Sýkory a Petra Jarchovského jsou výjimeční tím, že každý jejich příběh je vyprávěn na platformě trochu jiného žánru, vysvětluje režisér Viktor Tauš.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Případ pro exorcistu se téměř nehnul z místa, Novu porazil i u mladšího publika

Případ pro Exorcistu byl žánrově detektivkou, kde se hrdinové v každém díle zabývali jedním podezřelým a postupně tak směřovali k odhalení skutečného vraha. Modré Stíny jsou více thrillerem, protože napětí nevychází jen z toho, kdo je vrah, ale především z nemožnosti jeho usvědčení. Detektivové tu jsou postaveni před možná silnějšího protihráče, než jsou oni sami, popisuje režisér. Modré Stíny jsou mojí první konfrontací s žánrem thrilleru i formátem televizní minisérie. Rád se takovým výzvám vystavuji, protože je pro mne důležité pracovat s energií vlastní radosti z objevování. Jsem zvědavý, jestli v téhle zkoušce obstojím, protože v žánru detektivní minisérie je v současnosti kvalitní konkurence největší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).