Hlavní navigace

Připravuje se odvolání ředitele Českého rozhlasu?

21. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 7. 2009

Generální ředitel Českého rozhlasu má být prý zítra odvolán. Informuje o tom několik médií s odkazem na důvěryhodné zdroje. Rada ČRo měla řádně zasedat až za týden nicméně zítra se uskuteční mimořádné zasedání. Mluvčí rady Dana Jaklová pro server iDnes.cz nevyloučila, že padne návrh na Kasíkovo odvolání.

Není vyloučeno, že se zítra budeme zabývat odvoláním generálního ředitele Českého rozhlasu, řekla mluvčí rady Dana Jaklová otevřeně na dotaz iDnes. Sám Kasík se minulý týden v rozhovoru pro Lidové noviny vyjádřil, že na něj tlačí různí lobbisté, aby odešel z funkce. Zajímavé je, že tento rozhovor sám inicioval.

BRAND24

Na možné Kasíkovo odvolání dnes upozorňují i členové iniciativ Gorily on-line v ohrožení a Nechceme přeladit, nemáme kam nebo ProWave. Tyto iniciativy dlouhodobě kritizují činnost Rady Českého rozhlasu. Ačkoliv Rada ČRo nezveřejnila program mimořádného zasedání, podle našich informací má narychlo svolané jednání posloužit jedinému účelu – a to zmíněnému odvolání Václava Kasíka z funkce. Rychlost, s jakou se Rada snaží generálního ředitele odvolat, vyvolává pochybnosti o motivech jejích členů, uvedli členové iniciativ ve společné tiskové zprávě.

Václav Kasík řídí Český rozhlas deset let. Do řádného konce funkčního období mu zbývá rok a půl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).