Hlavní navigace

Pro státní rozvojový fond je správce již vybrán [doplněno]

29. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Komise již vybrala obhospodařovatele státního rozvojového fondu na podporu podnikání. Vyloučený účastník řízení však patrně podá námitku.

Komise Ministerstva průmyslu a obchodu již ukončila hodnocení čtyř nabídek podaných do výběrového řízení na obhospodařovatele ČRUIF, tedy Českého rozvojového, uzavřeného investičního fondu, jak zní jeho plný úřední název. Podrobně jsme chystaný fond již představili.

Doplněno 16.00:

Podle iHNed je vítězem Conseq, ale z řízení vyloučený Avant patrně podá námitku. Nejnižší nabídku totiž podal Avant, investiční společnost vlastněná skupinou Natland. Důvodem pro vyloučení byla mimořádně nízká nabídnutá cena. V článku na iHNed se dále vysvětluje, že Avant pojal skladbu své nabídky jinak než ostatní uchazeči, proto nabízel odměnu pro sebe tak nízkou, ale podle názoru ministerstva tím vlastně porušil zadání.

Lhůta na podání námitek běží zhruba do devátého dubna; přesné datum závisí na doručení rozhodnutí o vyloučení.

UX DAy - tip 2

Stále se přitom ukrajuje čas, který zbývá na vyčerpání evropských peněz (50 milionů eur, tedy téměř 1,3 miliardy korun), jimiž má být fond naplněn. Prostředky na tři roky se totiž musí vyčerpat do konce roku 2015.

Depozitář pro rozvojový fond vzešel z výběrového řízení na samostatnou zakázku č. 24 a ohlášen byl již 21. ledna tohoto roku. Ze tří uchazečů jím bude UniCreditBank Česká republika, a. s.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).