Hlavní navigace

Problémy s příjmem TV Barrandov u Gitalu se blíží ke konci

12. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 1. 2009

Nová digitální televize TV Barrandov postupně odstraňuje ve spolupráci s operátory technické problémy, které se objevily v jejím vysílání. Šlo především o dočasné snížení obrazové kvality v platformě Skylink a nefunkčnost programu na kartách diGITALlink od společnosti Gital. Rozlišení TV Barrandov bylo sníženo včera nečekaně z 720×576 pixelů na pouhých 480×576 pixelů. Bylo to způsobeno technickým problémem na straně platformy Skylink, který se podařilo odstranit a nyní už se opět vysílá v klasickém rozlišení ve formátu 16:9. To se již nebude měnit.

Společnost Gital zároveň odstraňuje postupně nefunkčnost programu na svých kartách. Tento stav byl způsoben tím, že aktivační SMS, které byly odesílány z mobilů na telefonní číslo 903 55 07, nebyly přijímány kóderem na straně poskytovatele. Podle pracoviště firmy TradeTec na Kavčích horách se na odstranění problému pracuje a vše by mělo být v pořádku v řádu několika hodin. Technický problém se zpracováním zvuku ještě musí vyřešit společnost UPC u svých kabelových set-top-boxů, aby mohla začít přijímat signál Barrandova HD od firmy Mattes AD, která bude jeho distributorem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).