Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Prodejci řekli, které DVB-T2 televizory jsou hitem u zákazníků. Podívejte se na přehled od anonym - co na to říci.. naprosto chybí jakékoliv argumenty...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2019 1:36

    bez přezdívky

    co na to říci.. naprosto chybí jakékoliv argumenty (vs. metodika) na základě které dané řetězce vyhodnocovaly "nejlepší volba za prachy"..

    což je NAPROSTO TRISTNI a nevede vůbec k ničemu.. tzv. sociální vrstva s podprůměrným platem bude pochopitelně pokaždé hledět na cenu a očekávám, že méně jak 5 % z nich bude vůbec věnovat či mít jakkoukoliv vědomost o technických paramatrech - jiných, než ".. no má to 55 palců. a stojí jen 10 litrů.. no to je přeci super, Máňo.. to berem. "..

    může to polarizovat veřejné mínění, ale tak to zkrátka je, že je zde více jak 50 procent potenciálních kupujících (svobodných jedinců, společných domácnosti, párů atd,.), které se vyznačují kombinací, že mají společný příjem ať již nižší než koeficient 1.5 násobku průměrné hrubé mzdy, jejich IQ úroveň v průměru nedosahuje více jak 110 na jedince (podotýkám, že úroveň IQ 105 pro populaci CR je brána standardně jak průměrná.. dá se dohledat na internetu), v párovém vztahu nejsou jedinci rovnoprávní, typicky jeden rozhoduje o výdajích a hospodaření s penězi, ímpulzivní nákupy ("akce" těsně před nějakým Mistrovstvím světa atd.. ) .. to vše ovlivňuje výsledné "hitovky" prodeje.. a k tomu ještě samozřejmě připočtěte ty "BOZSKE" slevy v desítkách procent na naprosté ležáky a výběhové modely, které se pokaždé objeví "těsně" před nějakou významnou sportovní událostíí.

    .. naprostými tragédy jsou jedinci v této zemi, co si kupují "obří" televizi v nějakém řetězci typu Tesco, Albert apod.. těm fakt není pomoci

  • 28. 6. 2019 12:43

    Nodar

    Tak samozřejmě, že prodejnost nevypovídá nic o kvalitě. Ale zase začít argumentovat s IQ mně připadá trochu namyšlené a vypovídá to i něco o vás. TV kterých se prodají tisíce kusů jsou snadno dohledatelné na Heuréce a pokud je u nich 99% kladných komentářů, řekne mně to o TV také hodně. Někdy možná více, než na některé placené recenzi :-).
    A příklad z naší rodiny, když rodiče chtěli novou větší TV, po delším vybírání (ano i technických parametrů a kontrole obrazu v obchodě), stejně to nakonec vyhrál ten Samsung 7472 z článku. Proč? Protože jsem zjistil, že ve svých 80 létech příliš neřeší/nevidí rozdíl mezi HD/SD, spíše jim záleží na kvalitě zvuku. Navíc jsou na IPTV s dvěma desítkami českých HD programů a to rozlišení nakopne i obrazově slabší TV.
    To, že ve svém věku z důchodu ušetřili byl už jen příjemný bonus. A nemyslím, že byli pitomí, že nešli do posledního OLED modelu.

  • 30. 6. 2019 20:50

    Milansky7 (neregistrovaný)

    Jasně je uvedeno, které jsou nejprodávanější. Nějakou poznámku o Máňo.. to berem, si nechte doma v kuchyni pro svoji manželku. Každý není odborník a hledí tedy v dnešním světě na cenu a výkon-úhlopříčku. Aneb chytrák jak má být s nejlepšími technickými a servisními zkušenostmi. Podobné "chytré" řeči se objevují na odbornějších diskuzních fórech, avšak s pramalým vlivem na širokou společnost. Tak vám vážený pane nezbývá, než si vzít dovolenou a jít před ty super a mega markety osvětlovat široké laické veřejnosti skutečný stav věci. Jinak bráchy snoubenky rodiče si koupily v Tescu televizi a funguje jim asi již 4-5 rokem k plné spokojenosti.

  • 29. 6. 2019 2:11

    bez přezdívky

    vyjádřím se jen k té části ohledně IQ.. připadá mi, že i vy jste poněkud sklouzl do té "pasti", že jakmile někdo argumentuje "inteligencí" (IQ), tak sám si na sebe plete bič.. já jsem to zmínil z toho důvodu, že v okamžiku, kdy (kdokoliv) dělá nějaké zásadnější rozhodnutí (typu dlouhodobé či finančně náročnější), tak je to právě jeho inteligence, zkušenosti, realistické zhodnocení svých finančních možností a další věci, které hovoří o tom, zdali "na to má a může si to dovolit" .. nebo to jen "CHCE". .protože.. a teď x-argumentů..

    a bohužel nevím, jak jinak se dá popsat úroveň inteligence než ve formě obecně uznávané úrovně IQ daného jedince.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).