Hlavní navigace

Prodejci se brání žalobám Microsoftu, chtějí přejít na Linux

22. 5. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Microsoft se už nějaký ten pátek v rámci svého boje proti softwarovému pirátství zaměřuje nejen na koncové uživatele ilegálních kopií, ale i na prodejce osobních počítačů, kteří nabízejí software bez řádné licence. Mimo jiné podal 13 žalob na prodejce z Indie. Tamní prodejci systematické prodávání pirátských kopií Windows spolu s počítači ovšem odmítají. Někteří zákazníci prý ale chtějí instalovat nelegální kopie, protože licence jsou pro ně drahé a Microsoft nechce na řešení této situace…

Microsoft se už nějaký ten pátek v rámci svého boje proti softwarovému pirátství zaměřuje nejen na koncové uživatele ilegálních kopií, ale i na prodejce osobních počítačů, kteří nabízejí software bez řádné licence. Mimo jiné podal 13 žalob na prodejce z Indie. Tamní prodejci systematické prodávání pirátských kopií Windows spolu s počítači ovšem odmítají. Někteří zákazníci prý ale chtějí instalovat nelegální kopie, protože licence jsou pro ně drahé a Microsoft nechce na řešení této situace spolupracovat. Pokud se to prý nezmění, indičtí prodejci počítačů plánují na protest migrovat z Windows na Linux. (InfoWorld)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).