Hlavní navigace

Prognóza: Tablety s Androidem předeženou iPad v roce 2015

28. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prognóza z dílny Informa Telecoms & Media odhaduje, že trh s tablety se do roku 2015 více než zdesetinásobí. Zatímco loni se prodalo 20 milionů kusů, na konci pětiletky to má být 230 milionů. Sedmdesát pět ze sta prodaných tabletů dnes nese značku Apple. Podle analytiků z Informy klesne v roce 2015 podíl iPadů na trhu na 38 procent. O rok později je pak předstihnou levnější a lépe vybavené tablety s operačním systémem Google Android  od různých výrobců.

Prognóza z díl­ny Informa Telecoms & Media odhaduje, že trh s tablety se do roku 2015 více než zdesetinásobí. Zatímco loni se prodalo 20 milionů kusů, na konci pětiletky to má být 230 milionů. Sedmdesát pět ze sta prodaných tabletů dnes nese značku Apple. Podle analytiků z Informy klesne v roce 2015 podíl iPadů na trhu na 38 procent. O rok později je pak předstihnou levnější a lépe vybavené tablety s operačním systémem Google Android  od různých výrobců.

Předpovídání budoucnosti však není úplně bez rizika. Konkurenční studie, již v dubnu vydal Gartner tvrdí, že iPad bude mít v roce 2015 stále úctyhodných 48 procent trhu a Android 38. Trend je tedy jasný, náskok Applu se zmenšuje. Co když se ale objeví další „převratný a magický výrobek za neuvěřitelnou cenu“? Nebo to všechno bude ještě jinak? Největší štěstí prognostiků ohánějících se rádoby přesnými čísly je, že za pět let si na jejich předpovědi nikdo nevzpomene.

Zdroj: Mashable

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář. Zajímá se o digitální technologie a pozoruje, co s námi dělají. | LinkedIn | Twitter

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).