Hlavní navigace

Program ČT HD by měl být dostupný i pro slovenské diváky

24. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
24. 8. 2009

Česká televize zvažuje, že zpřístupní svůj satelitní program ve vysokém rozlišení i slovenským divákům, kteří mají tamní přístupové karty Skylink. V pilotní fázi se projekt objeví i na slovenských kartách v testovacím provozu, ale je pravděpodobné, že bude pokračovat i po únoru 2010, kdy se program ČT 1 HD překlopí do kombinovaného HD vysílání všech čtyř programů České televize. Informuje o tom blog digitalNews.sk.

Tuto informaci potvrdil i produktový manažer platformy Skylink na Slovensku Michal Šuran. Příjem bude možný i na starších typech karet Skylink s modrým potiskem. Pokud by se Skylink rozhodl vysílat i definitivní verzi programů ČT HD, která spočívá v kombinaci HD obsahu ze všech čtyř kanálů ČT, slovenští diváci budou muset počítat s tím, že obsah sportovního programu ČT 4 zůstane pro ně i nadále nedostupný. Kvůli autorským právům bude muset Skylink toto vysílání pro slovenské diváky blokovat. Slovenští abonenti ale budou mít plný přístup k HD obsahu kanálů ČT 1, ČT 2 a ČT 24.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).