Hlavní navigace

Programový ředitel Janis Sidovský po pěti letech odchází z televize Barrandov

20. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

VÍTE PRVNÍ Odchod potvrdil serveru DigiZone.cz přímo Janis Sidovský. Učinil tak prý na vlastní žádost. Jeho odchod souvisí podle našich informací se změnami ve vedení programu.

Další manažer, který má co mluvit do programu digitální plnoformátové televize Barrandov, odchází. Po generální ředitelce Jance Vozárové, která byla po stažení z tohoto postu ještě nějakou předsedkyní představenstva licencované společnosti Barrandov Televizní Studio, opouští tuto stanici i dosavadní programový ředitel Janis Sidovský. Serveru DigiZone.cz tuto skutečnost potvrdil on sám. Podle svých slov dal výpověď na Barrandově už v červenci a poměr mu oficiálně končí 30. září.

GLOSA: Tichá revoluce na Barrandově: končí Janis Sidovský?

Sidovský nastoupil do TV Barrandov v listopadu 2007 a o rok později se stal členem představenstva společnosti Barrandov Televizní Studio. Do té doby vykonával „pouze“ pozici mluvčího a pověřeného ředitele marketingu a PR. Další kariérní postup v televizi Barrandov přišel pro Sidovského začátkem letošního roku, kdy ho tehdejší generální ředitelka Janka Vozárova jmenovala programovým ředitelem celé stanice.

Z ARCHIVU: Programovým ředitelem televize Barrandov je Janis Sidovský

Jde o logické vyústění úspěchů, kterých pan Sidovský se svým týmem dosáhl po roce řízení vlastní tvorby, zdůvodnila tehdy tento krok Vozárová. Odchod Sidovského z Barrandova souvisí podle informací DigiZone.cz s nástupem nové generální ředitelky Martiny Líškové. Ta vede TV Barrandov od 1. června a je známá také jako někdejší programová ředitelka slovenské televize Markíza. Pod jejím vedením byl například do vysílání nasazen kulinářský formát Recept na bohatství.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: TV Barrandov má novou ředitelku. Stala se jí bývalá šéfka programu Markízy Martina Líšková

Sidovský vrátil na obrazovku například populární Videostop, který se stal pilířem sobotních nadprůměrných podílů TV Barrandov. Stanice ho vysílala pod názvem Barrandovský videostop. Stál také za cykly Tajemství a Legendy, z nichž si diváci bezpochyby budou pamatovat Pravdivý příběh Ivety B. nebo Tajemství Jiřiny Švorcové. Sidovský využil i svých vynikajících kontaktů v oblasti showbusinessu. Díky němu se na obrazovce objevily například show Česká hvězda, Světla ramp nebo To byl náš hit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).