Hlavní navigace

Programy ČT se vrátí k původním logům, potvrdil znovu Petr Dvořák

25. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 1. 2012

Česká televize se vrátí k používání původních log svých programů, která vycházejí z korporátního loga ČT. Na dnešním zasedání Rady ČT to zopakoval generální ředitel veřejnoprávní televize Petr Dvořák. Návrat ke starým logům zmínil i ve svém kandidátském projektu a potvrdil jej i po svém loňském zvolení do funkce. Kdy by se jednotlivé programy ČT měly označovat původními logy (korporátním logem doplněným o dnešní číslice), však Dvořák nespecifikoval, jasno by podle něj mělo být do poloviny letošního roku.

K TÉMATU: ČT si registrovala „novou“ podobu log studií v Brně a Ostravě

KL24

Existuje dost šikovných lidí, kteří jsou schopni udělat takový redesign, kdy by si logo ČT zachovalo svoje hlavní parametry a vlastnosti, ale zároveň by pořád drželo ty hodnoty, které za sebou má. Přijde mi úplně úchylné se těchto hodnot zbavovat a přecházet na něco jiného jenom proto, že to podle některých lidí vypadá lépe. Teď se stávají takové absurdní situace, kdy ČT místo toho, aby se prezentovala svým logem, tak na různých plakátech umisťuje někde Dvojku, někde Jedničku, někde staré korporátní logo… Dochází k totálnímu zmatení. Přesně proto, že nejsou jasně definovaná pravidla a že tato věc nebyla dotažená do konce, uvedl Dvořák loni v září, ještě před finální volbou ředitele ČT, v rozhovoru pro DigiZone.cz.

Dvořákův tým nyní pracuje na celkovém osvěžení vizuálního stylu ČT a souběžně připravuje zásadní změny hlavní zpravodajské relace Události. Je tedy možné, že obě změny proběhnou ve stejnou dobu. Nové Události Dvořák slíbil spustit letos v březnu, nová loga programů chce využít už pro podzimní kampaň ČT. Intenzivní práce probíhá i na projektu dětského kanálu ČT, pracovně označovaném jako ČT 3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).