Hlavní navigace

ProSiebenSat.1 plánuje další televizní stanice, placené i pro volné šíření

1. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Konkrétně by mělo jít o pět nových televizí. Generální ředitel mediální skupiny Jürgern Hörner promluvil mimo jiné o chystaných stanicích ProSieben Stars, Ran+ a Galileo TV.

Jedna z nejsilnějších mediálních skupin v Německu, ProSiebenSat.1, chce v následujících několika letech výrazným způsobem posílit své portfolio existujících programů. Na tiskové konferenci při příležitosti hospodářských výsledků za čtvrtý kvartál a strategii pro rok 2013 a další období to prohlásil generální ředitel Jürgern Hörner. Mělo by jít celkem o pět nových stanic, mezi nimiž budou jak kanály určené pro volné šíření (neplacená televize), tak i prémiové programy.

K TÉMATU: ProSiebenSat.1 spustí příští rok dva nové nekódované kanály, první už 17. ledna

BRAND24

Kromě již avizovaného neplaceného programu ProSieben Maxx jsou v přípravě i další dva kanály určené pro stejný druh distribuce. Podle německých médií by mohlo jít o dětskou stanici a druhá se pravděpodobně zaměří na životní styl. Oba programy jsou ale prozatím v rané fázi vývoje, a tak nejsou známy ani jejich názvy. Do konce roku 2014 je pak plánované spuštění další tří nových stanic. ProSieben Stars se zaměří na filmy a pořady z USA, Ran+ má být věnován sportu a Galileo TV bude, jak již název napovídá, určen vědě a poznávání.

Zdroj: DWDL.de, Digitalfernsehen

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).