Hlavní navigace

ProSiebenSat.1 ukončí vysílání nekódované stanice 9Live

4. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
4. 8. 2011

Německý mediální dům ProSiebenSat.1, který patří u našich západních sousedů vedle RTL Group k jednomu z největších, ukončí v úterý 9. srpna vysílání nekódovaného kanálu 9Live. Skupina to oznámila oficiálně dnes prostřednictvím tiskové zprávy. 9Live se orientovala především na takzvané call-in soutěže. Sama sebe charakterizovala jako první interaktivní kanál v Německu.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Letošek už má svou první oběť na satelitu, německý kanál 9Live

9Live odstartovala 1. září 2001, to znamená, že by za několik týdnů oslavila své desáté narozeniny. Těch se však program už nedočká. Stanice se v poslední době potýkala s poměrně velkým nezájmem ze strany diváků, některá německá média s odvoláním na nejmenované zaměstnance spekulovali i o údajných podvodech, které loterie provázely. Program ukončil již ke konci loňského roku analogové vysílání na satelitu, nyní zmizí ze všech distribučních tras. Tuzemští diváci mohli stanici sledovat nekódovaně prostřednictvím družice Astra 1L, pozice 19,2 stupně východně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).